Det har varit en magisk vecka

Avslutning på Idun-teatern 21 juni 2014
Vilken gemenskap. Över 200 körsångar på samma scen sjunger det specialskrivna verket av Emil Råberg, Lux Arcticas, för över 800 åhörare fantastiskt!

Kära körvänner och festivaldeltagare
Det har varit en magisk vecka, och den festival vi just har upplevt kan nog inte beskrivas som annat än en succé. Mycket glädje, starka musikaliska upplevelser, generöst delande och unika möten mellan människor. Det är omöjligt att med ord beskriva allt det vi har varit med om, och det är kanske inte nödvändigt heller.

Mötesplats
Från Kammarkören Sångkraft vill vi tacka alla som var med och skapade festivalen. En festival skapas inte i första hand i planeringen - utan av de människor som faktiskt kommer dit och gör den. Och ni är många som har gjort det, och på ett fantastiskt sätt. Vi hoppas att den goda anda vi fick uppleva får leva vidare i fortsatta möten och i de relationer som uppstod under veckan.

Vi vill gärna ha era synpunkter
Den här festivalen var den första i sitt slag. Vi vet idag inte om den får en fortsättning, det kommer vi att diskutera när vi utvärderar och sammanfattar det hela under de närmaste månaderna. I det arbetet vill vi gärna ha era synpunkter - skicka gärna in dem till info@umeachoraldream.se. Vad var det ni uppskattade? Vad saknade ni? Vad ska vi ta med om vi gör en ny festival? Vill ni komma tillbaka? Alla synpunkter är värdefulla för oss.

Bilder och filmer
Nu önskar vi er en fortsatt skön, och kanske lite varmare (!), sommar. Missa inte att titta på alla bilder som finns länkade här på sajten. De får ni använda i sammanhang som berättar om körfestivalen. Stort tack till Ingemar Johansson som gjort ett fantastiskt jobb med att dokumentera så mycket av det som hänt under veckan.
De direktsändningar som gjordes under festivalen kommer att ligga ute kring den 10 juli. Vi kommer också att se över möjligheten att erbjuda inspelningar från festivalen på DVD och CD. Håll utkik här på sajten för information om det. Följ gärna Kammarkören Sångkrafts fortsatta verksamhet på sangkraft.se och på Facebook.

Återigen - ett stort och varmt tack till er alla från en stolt och lycklig värdkör!
A Choral Midsummer Light´s Dream has come true....