Virituell musik
Accent

Har du någonsin sett en Youtube-video med en person som sjunger flera stämmor? Eller ett videosamarbete där sångarna faktiskt inte är på samma plats när de spelar in? Med exempel som multitrackern Peter Hollens, som själv spelar in alla spår, till massiva "virtuella" körer som Eric Whitacres, har denna typ av projekt fått stor uppmärksamhet på Internet.

Accent är en internationell, virtuell a cappella-sextett som specialiserat sig på intim och harmonisk jazz. Nu möts de personligen för första gången på denna festival! Några av gruppmedlemmarna var bland de första s k multitrackarna på Youtube och tittare från hela världen frågar ofta hur man deltar i musikaliska projekt på nätet och hur de gör sina inspelningar.

I denna workshop kommer medlemmar i Accent att berätta om processen. Du får lära dig om inspelningsmetoder, ljud -och videoutrustning, redigering, mixning och hur du får en snygg finish på slutprodukten. De kommer också att diskutera hur de tar sig an arrangemang, hur de driver projekt i gruppen och hur det skiljer sig från andra live-akter. Du får även möjlighet att ställa frågor om hur du kan göra egna inspelningar och videor!

OBS! Seminariet hålls på engelska. 

Workshopen hålls på Plaza onsdagen den 18 juni kl 15.00. Boka din plats här